Over balance @ work

Gezondheid, vitaliteit en balans zijn steeds belangrijkere thema's op de werkvloer. Met steeds meer mensen die chronische klachten ervaren en burnout verschijnselen hebben, zijn de kosten van ziekteverzuim hoger dan ooit.

Organisaties en bedrijven beginnen zich steeds meer te realiseren dat de gezondheid en vitaliteit van medewerkers van essentieel belang is.

Gezonde en vitale werknemers leiden tot een gezonde en vitale organisatie.

Dat moet niet alleen bewerkstelligd worden in de uren buiten het werk, maar ook tijdens het werken zelf.

De meeste mensen spenderen een groot gedeelte van hun tijd op het werk. Wanneer zij hun werk als uitputtend ervaren en het ten koste gaat van hun fysieke en mentale gezondheid zal dit op termijn leiden tot een verminderde productiviteit, een onprettige werksfeer en hoger ziekteverzuim.

Daarom is het van groot belang dat mensen binnen een organisatie de ruimte en handvatten krijgen om ook tijdens de uren op het werk aan hun gezondheid en vitaliteit te werken in een werkomgeving die balans stimuleert.

Het gaat daarbij niet alleen om fysieke gezondheid in de vorm van een gezond lichaam, maar ook om mentale en emotionele gezondheid en het verminderen van chronische stress. Mentale en emotionele spanningen kunnen immers op termijn leiden tot fysieke klachten en een burnout. 

Het online programma 'balance @ work' geeft medewerkers binnen een organisatie de handvatten om door middel van yoga, mindfulness en ademoefeningen op een toegankelijke en laagdrempelige manier te werken aan hun fysieke en mentale gezondheid. Met als gevolg een gezondere, vitalere en krachtigere organisatie.

Werken aan fysieke en mentale gezondheid

  • Yoga

    Yoga zorgt voor een sterker en flexibeler lichaam. Het verbetert de lichaamsbewustwording en vermindert stress.

  • Mindfulness

    Mindfulness om meer bewustwording te creëren en de automatische piloot uit te zetten. Dit verbetert de mentale en emotionele gezondheid en vermindert stress.

  • Ademoefeningen

    Ademhalingsoefeningen beïnvloeden het zenuwstelsel en leiden tot een verbetering van focus en een vermindering van fysieke klachten en stress.

Inhoud van het programma

Meedoen

Doe mee met het balance @ work programma en verbeter je gezondheid, vitaliteit en blijf in balans:

Mail ons voor deelname