'Ervaar een ontspanning als nooit te voren en werk tegelijkertijd aan diepgewortelde overtuigingen en programmeringen die je beperken om je mooiste leven te leven.'

ALLES IS ENERGIE

Alles is energie. Dit is inmiddels bewezen door vele wetenschappelijke onderzoeken. Van je gedachten tot je emoties en je fysieke lichaam, het zijn allemaal verschillende vormen van dezelfde energie. 

Energie is ook ontzettend belangrijk in jouw lichaam. Je kunt weken zonder eten en dagen zonder drinken, maar als het energiesysteem in je lichaam maar een paar seconden stil zou liggen, zou je er niet meer zijn. De hele interface van lichaam en geest wordt beïnvloedt door energie. Energie is onze primaire levenskracht en de oude Yogi’s noemden dit prana.

Je zou kunnen zeggen dat de kern van Yoga het controleren en sturen van deze levensenergie is. Alles wordt erdoor beïnvloed. Alles wat je denkt, doet en bent heeft energie nodig om te kunnen functioneren. Kijk maar eens naar de volgende voorbeelden:

 • Het lopen naar de supermarkt
 • Het koken van een maaltijd
 • Het studeren voor een test
 • Het visualiseren van je droomleven
 • Het zorgen voor je gezin
 • Het doen van je werk
 • Stappen nemen in de richting van je dromen en doelen

Energie beïnvloedt dus alles. En alles wat we meemaken beïnvloedt onze gedachten, ons handelen en de manier waarop energie zich manifesteert in het fysieke lichaam.

 • Heb je bijvoorbeeld niet zo’n leuke baas op het werk, dan heeft dat een effect op de energie die je naar je werk brengt.
 • Heb je problemen in sociale relaties, dan beïnvloedt dat ook de manier waarop je met anderen communiceert.
 • Heb je veel stress in je leven, dan beïnvloedt dat bijna ieder aspect van je fysieke lichaam: de spanning op je spieren, je spijsverteringssysteem, je hartslag, je hormonen en nog veel meer.
 • Heb je van huis uit meegekregen dat je goede cijfers moet halen en moet presteren, dan heeft dit een effect op de gedachten die je hierover denkt en de energie die hiermee te maken heeft.


Op deze manier is alles met elkaar verbonden. Dit bepaalt voor een groot gedeelte de lens waardoor je naar de wereld kijkt, welke gedachten je denkt en welke keuzes je maakt op basis van deze gedachten. Met andere woorden: de gezondheid van je energiesysteem bepaalt de richting van je leven.

HET CHAKRA SYSTEEM

Het energiesysteem waar we het hierboven over hadden, wordt binnen de Yoga traditie het chakra systeem genoemd. Energie kan op verschillende manieren en locaties tot uiting komen en bewegen. Dit gebeurt op honderden plekken in je lichaam. Maar in de Yoga traditie zijn er zeven plekken die extra belangrijk zijn. Dit zijn de zeven hoofdchakra’s.

Elk van de zeven ‘draaikolken van energie’ heeft zijn verschillende eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen. De chakra’s zijn een hele goede manier om meer inzicht te vergaren in het lichaam, de psyche en de manier waarop prana (levensenergie) zich manifesteert in ons lichaam.

Wanneer er zich spanningen of blokkades in het lichaam bevinden, kan de energie niet goed stromen en kunnen we zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel uit balans zijn.

Als je een mooi, gezond, krachtig en gelukkig leven wilt leiden, dan is het belangrijk dat deze zeven verschillende chakra’s goed functioneren en in balans zijn. Zijn ze dat niet? Dan heeft dat gevolgen voor de manier waarop we naar de wereld kijken en in welke mate we in staat zijn om ons leven in de richting te sturen waarin we het hebben willen.  

WAT LEER JE IN DE CURSUS?

Wanneer energie niet optimaal functioneert in je lichaam, is dit soms lastig te veranderen. Vaak is dit het gevolg van overtuigingen, gewoontes en mentale programmeringen die we al veel eerder in ons leven ‘geïnstalleerd’ hebben.

Toch valt er met de juiste intenties en commitment goed te werken met de chakra’s. Het is in feite waar de gehele Yoga traditie op gebaseerd is. En iets wat al duizenden jaren overleefd heeft, moet wel iets goeds te bieden hebben toch?

Dat is exact waar we in deze cursus mee aan de slag gaan. We maken een reis door de chakra’s. We ontdekken waar de chakra’s voor staan en wat onze blokkades zijn bij ieder chakra.

Vervolgens gebruiken we de oude traditionele Yoga Nidra techniek om diepgewortelde blokkades, programmeringen en overtuigingen te veranderen. Op deze manier brengen we de chakra’s weer in balans zodat ze samen een goed-functionerend en georkestreerd geheel vormen wat je ondersteund bij het leven van je mooiste leven.

JE LEERT ONDER ANDERE:

 • Een hele bewuste diepe ontspanning te vinden

 • Hoe het chakra systeem werkt en functioneert

 • Wat de belangrijkste eigenschappen en karakteristieken zijn van ieder chakra

 • Wat de energie van chakra’s uit balans brengt

 • Hoe je de energie van een chakra weer in balans brengt

 • Hoe je beperkende overtuigingen en programmeringen verandert naar overtuigingen en intenties die bijdragen aan gezondheid, geluk en kracht

 • Wat Yoga Nidra is en welke relatie het heeft met de chakra’s

VOOR WIE IS DE CURSUS?

De cursus is voor iedereen die meer wil weten over de chakra’s en met praktische oefeningen en technieken wil werken aan de balans in de meest belangrijke energiecentra van het lichaam. Ook is de cursus geweldig om te volgen als je op zoek bent naar diepe ontspanning of wil werken aan het veranderen van beperkende overtuigingen, limiterende gewoontes of diepgewortelde programmeringen en conditioneringen.

JE HEBT VEEL AAN DE CURSUS ALS:

 • Als je op zoek bent naar fysieke, mentale en emotionele ontspanning

 • Je aan de slag wilt gaan met het veranderen van beperkende gedachtes en overtuigingen

 • Je op zoek bent naar praktische oefeningen en technieken om te werken met de chakra's

 • Je graag meer wilt leren over jezelf en de keuzes die je maakt in je leven

 • Je last hebt van stress, burn-out klachten, HSP, overprikkeling en rusteloosheid

 • Je energie beter wilt leren managen en het wilt sturen naar de dingen die je belangrijk vindt

Rolf & Melanie over de cursus

Yogadocente bij Happy with Yoga

Melanie Poldervaart

Yogadocente bij Happy with Yoga

“De combinatie van Yoga Nidra en het werken met de chakra's is fantastisch. De oefeningen zijn praktisch, fijn om te doen en kunnen helpen om hele grote veranderingen in je leven teweeg te brengen.”
Yogadocent bij Happy with Yoga

Rolf van Baalen

Yogadocent bij Happy with Yoga

“Ik doe Yoga Nidra voornamelijk voor het zetten van intenties; in Yoga Nidra ook wel ‘Sankalpa’ genoemd. Door intenties te zetten tijdens een hele ontvankelijke staat van zijn, dringen deze op een dieper niveau tot je door. Alle keuzes die je maakt en alles wat je doet, zal zich hierdoor meer gaan vormen naar deze intenties. De combinatie met de chakra's maakt het nog krachtiger en doelgerichter.”

"GEEN VAGE EN ZWEVERIGE OEFENINGEN, MAAR PRAKTISCHE EN DOELGERICHTE TECHNIEKEN OM TE WERKEN MET DE CHAKRA'S."

Start nu met: Yoga Nidra - Reis door de chakra's:

Koop nu

ALS JE JE NU AANMELDT VOOR DE ONLINE CURSUS KRIJG JE TOEGANG TOT:

 • 5 diepe, helende en transformatieve chakra Yoga nidra sessies – Waarde: € 47

 • Een uitgebreide cursushandleiding van ‘Reis door de chakra’s’ – Waarde: € 27

 • Een persoonlijk werkboek voor elk van de 7 chakra’s, inclusief sankalpa's voor ieder chakra – Waarde: € 47

 • Diverse instructievideo’s die je helpen het meeste uit de cursus te halen – Waarde: € 27

 • Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel) – Waarde: € 27

 • Begeleiding van professionele Yogadocenten – Waarde: € 47

 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

Je krijgt onbeperkt toegang tot:

JA, IK WIL GRAAG AAN DE SLAG MET YOGA NIDRA - REIS DOOR DE CHAKRA'S...

Krijg onbeperkt toegang tot het volledige online chakra Yoga Nidra programma voor € 87 i.p.v. € 222.

Koop nu en begin direct met de eerste sessie

Wat vonden anderen van Yoga Nidra bij Happy with Yoga?

Ervaringen van 7 deelnemers

Deelnemer Yoga Nidra programma

René

Deelnemer Yoga Nidra programma

"Het voelt alsof ik zweef. Ik ben voor de eerste keer dat ik me kan herinneren, vrij van de gevangenis van mijn eigen gedachten. Het voelt vreemd, want ik ken dit gevoel eigenlijk helemaal niet, maar het voelt geweldig."
Deelnemer Yoga Nidra programma

Ashley

Deelnemer Yoga Nidra programma

"Sinds ik Yoga Nidra beoefen voel ik me ontzettend vredig en kalm. Ik slaap minder uren en ben productiever op mijn werk. Ook de intense angstaanvallen waaraan ik leed zijn sinds Yoga Nidra nog niet terug gekomen."
Deelnemer Yoga Nidra programma

Jolein

Deelnemer Yoga Nidra programma

"Heerlijk! Ik heb de laatste periode ontzettend veel stress in mijn leven gehad. Zo veel dat ik regelmatig paniek aanvallen had. Gewoon mediteren lukte niet meer. Tijdens mijn eerste Yoga Nidra sessie kwam dit angstgevoel weer opzetten en vertelde me dat ik dit niet kon. Maar ik bleef liggen en luisterde naar de kalmerende instructies. Dit is het moment waar op ik ontdekt hoe ik écht kan ontspannen. Het is als thuiskomen bij jezelf."
Deelnemer Yoga Nidra programma

Diana

Deelnemer Yoga Nidra programma

Beste Melanie en Rolf, Vorige week heb ik de cursus Yoga Nidra bij jullie gekocht en wilde even laten weten hoe ontzettend fijn ik het vind. Heb het de afgelopen week 3x toegepast en echt super! Dus hartelijk dank hiervoor. Ook al jullie andere informatie over Yoga is ontzettend fijn om te lezen, toen ik vorig jaar begon, dacht ik , ohh yoga een beetje ontspannen, maar er is zo ontzettend veel over te lezen en heerlijk om te doen, het helpt me echt enorm aan mijn herstel. Dus nogmaals bedankt voor al jullie enthousiasme en hopelijk gaan jullie nog even door hiermee.
Deelnemer Yoga Nidra programma

Gonnie

Deelnemer Yoga Nidra programma

Hoi Rolf en Melanie, Hartelijk dank voor het aanbieden van de Yoga Nidra cursus. Toen ik jullie mail ontving over de cursus, met duidelijke uitleg, was ik al gelijk enthousiast en nu ik het al diverse malen beoefend heb, ben ik erg blij dat ik ermee begonnen ben. Het is erg prettig om je over te geven aan jouw prettige stem Rolf, het werkt bij mij al direct ontspannend en het verbetert daarna inderdaad je slaap. Verder wil ik jullie complimenteren voor al jullie mooie, interessante en inspirerende nieuwsbrieven. Jullie zijn ècht goed bezig hoor, dat moet me even van 't hart!!! Ik lees ze altijd met veel plezier. Een dankbare yogini! 🙂
Deelnemer Yoga Nidra programma

Bernanda

Deelnemer Yoga Nidra programma

Hi Rolf, Ik heb zeker al gebruik gemaakt van het Yoga Nidra programma en vind het heerlijk, het begint zelfs bijna een verslaving te worden. 😉 Ik doe het net als jullie zo'n drie keer per week voor het slapen gaan. Nu een stuk of 6 keer gedaan en maar 1 keer in slaap gevallen. Namasté en bedankt!
Deelnemer Yoga Nidra programma

Sandra

Deelnemer Yoga Nidra programma

Hoi Rolf en Mel, Yoga Nidra is voor mij echt een uitkomst en helpt enorm bij het in slaap vallen. Helaas mis ik daardoor wel vaak het einde van de yoga nidra oefening ;-). Zoals ik ook al vertelde aan Melanie, afgelopen zondag, mijn dochter heeft er ook baat bij. Ze is 13 jaar en heeft nu net de eerste klas afgerond. Maar toetsweken blijven een stressvolle gebeurtenis. Ze slaapt dan weinig en gaat gespannen door het vele leren naar bed. Yoga Nidra helpt haar om te ontspannen en haar opmerking was wel opvallend: "Als tijdens de oefening de lichaamsdelen worden benoemt is het zo grappig dat ik die delen ook meteen voel ontspannen!"

Klik hieronder op de oranje 'BESTEL' knop om direct met de online chakra Yoga Nidra cursus te beginnen.

Ik krijg onbeperkt toegang tot de volledige online cursus: Yoga Nidra - Reis door de chakra's inclusief:

 • 5 lange, diepe en transformatieve chakra Yoga Nidra audio sessies te beluisteren op alle apparaten - Waarde: € 47
 • Een uitgebreide cursushandleiding van ‘Reis door de chakra’s – Waarde: € 27
 • Een werkboek voor elk van de 7 chakra’s – Waarde: € 47
 • Diverse instructievideo’s die je helpen het meeste uit de cursus te halen – Waarde: € 27
 • Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel) – Waarde: € 27
 • Begeleiding van professionele Yogadocenten – Waarde: € 47
 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates


En als ik om wat voor reden dan ook niet tevreden ben, dan krijg ik al mijn geld terug.

Zonder risico en helemaal eerlijk. Een éénmalige investering van:

€ 222 € 87

Heb je vragen over deze cursus? Stuur gerust een mailtje naar ons!

Een kijkje achter de schermen bij ons chakra Yoga Nidra programma...

Klik op play om de video te bekijken

Neem je tijd en probeer de cursus 30 dagen uit

We willen je echt verder helpen. Dus als je na het het volgen van het chakra Yoga Nidra programma niet 100% happy bent met je aanschaf, stuur ons dan binnen 30 dagen na je aankoop een mailtje en wij storten het geld direct naar je terug.

Je investering voor het online Yoga Nidra programma is € 87. Hiervoor krijg je niet alleen toegang tot vijf verschillende Yoga Nidra sessies, maar ook tot 7 werkboeken, een chakra Yoga Nidra cursushandleiding, instructievideo's, professionele begeleiding én je kunt jezelf aanmelden voor onze besloten Facebook groep.

Nogmaals....we willen echt dat je wat hebt aan dit programma. Dus als jij na het doen van de sessies niet beter in je vel zit dan betalen we voor 100 % jouw investering terug!

Jij hebt vragen, wij hebben antwoorden:

Bekijk hier de meest gestelde vragen over ons chakra Yoga Nidra programma

 • Moet ik ervaring hebben met Yoga of Meditatie?

  Nee, absoluut niet. Yoga Nidra kan door iedereen* beoefend worden. Van complete beginners tot de meest gevorderde Yogi’s.

 • Is chakra Yoga Nidra ook voor ervaren Yogi's?

  Jazeker. Yoga Nidra heeft niets te maken met hoe goed je Yoga houdingen kunt doen. Zelf staan we al jaren lang op de Yogamat, maar Yoga Nidra blijft een van de prettigste dingen om te doen.

 • Welke resultaten kun je over het algemeen verwachten?

  Yoga Nidra heeft ontzettend veel voordelen. Veel mensen geven aan echt tot rust te kunnen komen, beter te slapen en minder stress en angsten te hebben. Daarnaast heeft het vaak een groot effect op andere stress-gerelateerde klachten. Ook werken we in deze cursus aan het veranderen van beperkende overtuigingen en gedachten en onproductieve gewoontes.

 • Zijn mijn gegevens veilig als ik online betaal?

  Vandaag de dag zijn de online betalingssystemen veiliger als pinnen bij een pinautomaat op straat. Het account wat wij gebruiken (PayPro) gebruikt een veilige SSL verbinding om jouw informatie te beschermen. Ook wij hebben geen toegang tot jouw betalingsgegevens. PayPro is de grootste en meest populaire manier van het aanschaffen van online informatie in de vorm van boeken, cursussen etc. PayPro heeft een goede reputatie en beveiliging is nog nooit een probleem geweest.

 • Ik heb al wat ervaring met Yoga Nidra / Ik heb jullie andere Yoga Nidra programma al. Is dit programma dan nog wel geschikt voor mij?

  Ja, met 5 nieuwe, diepgaande en transformatieve Yoga Nidra sessies gericht op de chakra's is deze cursus een goed vervolg of een goede aanvulling op eerdere ervaringen met Yoga Nidra. We duiken in de chakra filosofie en ontdekken hoe de chakra's in balans kunnen worden gebracht m.b.v. Yoga Nidra. Het volgen van ons andere Yoga Nidra programma is geen voorwaarde voor het volgen van deze cursus.

 • Als ik me aanmeld, hoe lang heb ik dan toegang tot het programma?

  Je houdt altijd toegang tot de gehele inhoud van het programma. Als je het één keer aanschaft, kun je het dus de rest van je leven gebruiken. Inclusief eventuele toekomstige updates.

 • *Is Yoga Nidra ook geschikt voor mensen met psychische of mentale klachten?

  Hierboven gaven we al aan dat Yoga Nidra voor iedereen is. En dit geloven wij ook echt. We raden mensen met specifieke psychische of mentale klachten wel aan om eerst contact op te nemen met de persoon waarbij ze in behandeling zijn, voordat ze zelf starten met Yoga Nidra.

 • Wat heb ik nodig voor chakra Yoga Nidra en door wie wordt de cursus gegeven?

  Eigenlijk heb je alleen het programma zelf nodig. De oefeningen kun je doen terwijl je in bed ligt, op een handdoek, of op een Yogamat. Wat jij het meest comfortabel vindt is goed. Het programma wordt gegeven door Rolf en Mel :-). We geven al jarenlang Yogales en zijn allebei ERYT 200 en ERYT 500 Yoga docenten. Daarnaast delen we onze passie over Yoga op Happy with Yoga, geven we Yoga en Mindfulness workshops, reizen we de wereld over en helpen we bij het geven van Yoga Teacher Trainingen.

 • Wanneer kan ik chakra Yoga Nidra beoefenen en hoe lang duurt een sessie?

  Je kunt Yoga Nidra op elk gewenst tijdstip beoefenen. Je kunt het ‘s ochtends doen als je wakker wordt, maar ook vlak voor dat je gaat slapen. Ook bedrijven krijgen steeds meer interesse in Yoga Nidra. Voor werknemers is het ideaal om een korte sessie tijdens de lunchpauze te doen. In het programma krijg je toegang tot verschillende Yoga Nidra sessies. De kortste sessie is ongeveer 20 minuten en de langste sessie ongeveer 40 minuten. Je kunt zo vaak oefenen als je wilt. Wij beoefenen Yoga Nidra ongeveer 2 / 3 keer per week.

Je kent ons misschien van: